Kolos Richárd Gyakorló Műszaki Szakközépiskola

1117 Budapest, Fehérvári út 10.

Iskolánk Budapesten a Móricz Zsigmond körtér közvetlen szomszédságában, a Fehérvári út 10. szám alatt található.Iskolánk műszaki szakemberképzése ma már mintegy 30 éves múltra tekinthet vissza. 1971 óta bocsátunk ki érettségizett szakmunkásokat az elektronikai műszerész, illetve az általános műszerész szakmákban, 1984 óta technikusokat az ipari elektronikai technikusi, illetve a finommechanikai és automatizálási technikusi szakon.
Tanulóink az elmúlt években szép eredménnyel vettek részt a különböző
országos szakmai tanulmányi versenyeken. Az elmúlt 15 év alatt csaknem negyven tanulónk került az országos első helyezettek közé, s így felvételi nélkül jutottak be a felsőbb oktatási intézményekbe. Továbbtanulni szándékozó tanulóinknak több mint a fele sikeresen szerepelt a felvételi vizsgán, és felvételt nyert különböző főiskolákra, egyetemekre.
Számítástechnikai oktatásunkat három, korszerű számítógépekkel és különböző perifériákkal felszerelt számítógépterem segíti. Itt a tanulók megtanulják a számítástechnika, az Internet és a CAD (számítógépes műszaki tervezés) alapjait is.
Tanulóink megismerkednek a pneumatika, elektropneumatika, villamos automatika, a
PLC (programozható logikai vezérlő) technika, a CNC (számítógép-vezérelt szerszámgép) technika, robottechnika és a szerelés automatizálásának alapjaival is. A felsorolt technikák oktatását segítik a korszerű, folyamatos fejlesztés alatt álló laboratóriumok és műhelyeink.
Iskolánk
továbbtanulási lehetőséget biztosít az általános iskolát végzettek, az érettségizettek valamint a felnőttoktatásban részt venni kívánók számára is. (forrás) (képek)

Még élő oldal! Váli úti iskola története.


Adatmentés - KRÁLIK és Társa Kft.- winchester - HDD - merevlemez
Copyright© 2000-2015